Het WK-schema van Oranje: de duels tijdens en (mogelijk) na de poulefase?

Voor het eerst in acht jaar gaat Oranje weer aantreden op een WK. In Qatar beginnen de mannen van Louis van Gaal op maandag 21 november aan het eindtoernooi. Om 17:00 trapt het Nederlands elftal af in Doha. Wat staat Oranje daarna te wachten?

Nog in dezelfde week staat de tweede poulewedstrijd tegen Ecuador op het programma. Op vrijdag 25 november wordt wederom om 17:00 afgetrapt, ook nu is Doha de speelstad. De organisatie heeft maar liefst vier stadions gebouwd in de hoofdstad van het land.

Het laatste duel wordt tegen Qatar op dinsdag 29 november gespeeld en staat om 16:00 synchroon gepland met het treffen tussen Ecuador en Senegal. Als Oranje zich door de genoemde drie groepsduels heen weet te slaan en zichzelf tot groepshoofd weet te kronen, dan wacht een duel met de nummer twee uit poule B.

De knock-out fase

In deze groep bevinden zich Iran, Wales, Engeland en de Verenigde Staten. Deze achste finale staat zaterdagmiddag gepland, op 3 december om 16:00. Weet Oranje door te stoten, dan speelt de formatie van bondscoach Van Gaal voor het eerst 's avonds, op 9 december om 20:00. De kans is groot dat dan Argentinië getroffen wordt. 

De finaleweek

Als Virgil van Dijk en zijn ploeggenoten ook nu weten te winnen, dan is 13 december de datum die door de Nederlandse bevolking met rood omcirkeld dient te worden. Hierin ligt het voor de hand dat Brazilië, Duitsland of Spanje in de halve finale de tegenstander zal zijn. De finale vindt plaats op 16 december, om 16:00 's middags. Het zou kunnen dat de andere kant van het bracket in deze finale Frankrijk of Portugal aflevert.