Alles over Leicester City; de tegenstander van PSV in de Conference League

PSV neemt het in de kwartfinale van de Conference League op tegen Leicester City. De club uit Engeland kent in tegenstelling tot voorgaande jaren, een teleurstellend seizoen en bekleedt momenteel de tiende plek op de ranglijst van de Premier League. Het belooft geen makkelijk tweeluik te worden, zo zal Leicester zich door het winnen van de Conference League willen kwalificeren voor Europees voetbal van volgend seizoen. Maar de matige vorm laat zien dat er kansen liggen voor PSV.

Vorm

Van de laatste vijf wedstrijden won Leicester City er twee, speelden ze één keer gelijk en werden er twee verloren. Het is tekenend voor de vorm waarin de club dit seizoen zowel in de Premier League, als in bekertoernooien verkeert. In de meest recente vijf wedstrijden liet Leicester zien moeite te hebben met het veiligstellen van een winstpartij. Tevens incasseerde Leicester zes tegentreffers in haar laatste vier duels.

Topspelers

Ondanks een matig seizoen beschikt Leicester City nog altijd over een prima selectie. De sterspelers dit seizoen zijn Youri Tielemans, James Maddison en Jamie Vardy. Laatstgenoemde is de meest bekende en laat ook dit seizoen weer zijn waarde gelden. Met tien doelpunten in achttien wedstrijden in de Premier League staat Vardy opnieuw tussen de topscorers van de competitie. De sluwe spits heeft een neusje voor de goal en staat vaak op in de grote wedstrijden. Naast Vardy beschikt Leicester over een sterk middenveld waar onder andere James Maddison en Youri Tielemans aan een goed seizoen bezig zijn. Beide beschikken over een goede pass en traptechniek en zijn vaak aangever van de veel scorende Vardy.

Competitiestand

In de afgelopen twee seizoenen wist Leicester City vaak en lang mee te doen in de race om een eindklassering in de top 4, maar moest de club genoegen nemen met de vijfde plek. Een knappe prestatie, zo zagen vele analisten en fans in. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder. Momenteel bekleedt de club uit Leicester een teleurstellende tiende plek op de ranglijst en de hoop om opnieuw Europees voetbal te spelen lijkt daarmee vervlogen. De club zal er alles aan doen om de Conference League te winnen en zich zo alsnog te kunnen kwalificeren voor Europees voetbal.

Eerdere Europese duels

Leicester City begon het Europese seizoen in de Europa League waar het in een poule met Spartak Moskou, Napoli en Legia Warschau niet verder kwam dan twee zeges uit zes wedstrijden. Hierop moest de club net als PSV een stap terug doen, naar de Conference League. In de voorronde van de Conference League kende Leicester weinig moeite met Randers FC, zo won de ploeg beide wedstrijden (4-1 en 1-3). In de achtste finales kende de club uit Leicester meer moeite met het Franse Stade Rennes. De eerste wedstrijd werd thuis met 2-0 gewonnen, maar in Frankrijk ging de wedstrijd met 2-1 verloren. Ondanks dit verlies ging Leicester op basis van een betere score over de twee wedstrijden door naar de kwartfinale.