Ousmane Dembele: ''Ik zocht naar redenen om niet te hoeven trainen''

Ousmane Dembele: ''Ik zocht naar redenen om niet te hoeven trainen''

Ousmane Dembele vertrok deze zomer met veel bombarie bij Borussia Dortmund. De Fransman heeft zijn droomtransfer naar Barcelona te pakken, maar moest zijn werkgever Borussia Dortmund flink onder druk zetten. De buitenspeler weigerde op een gegeven moment zelfs om op de training te verschijnen, maar daar heeft Dembele alles behalve spijt van.

"Als mijn transfer niet was doorgegaan en ik had er niets aan gedaan om naar Barcelona te kunnen, dan had ik nu spijt gehad", stelt het twintigjarige toptalent, die tot verbazing van trainer Peter Bosz en de clubleiding niet meer kwam opdagen voor de training, in gesprek met het Spaanse Sport. Ook zijn voormalig ploeggenoten bij de Duitse topclub hekelden de actie van Dembele, maar dat had hij ervoor over.

''Ik wist dat ik geduld moest hebben''
"Ik zocht naar redenen om niet te hoeven trainen, ik wilde niet gaan", aldus Dembele, die uiteindelijk zijn zin kreeg en voor 105 miljoen euro de overstap maakte naar het Camp Nou. De aanvaller stelt dat hij 'redelijk kalm' bleef tijdens alle onrust rond zijn persoon. "Het was iets tussen Barcelona en Dortmund. Ik wist dat ik geduld moest hebben."

''Ik probeerde hen na te doen, maar dat lukte niet''
Dembele zegt in het vraaggesprek dat Barcelona een droom voor hem is: "Ik had een poster van Andres Iniesta. Hij was een ander soort speler: elegant, speciaal en een genie. Ik keek alle wedstrijden van Barcelona om te zien hoe ze voetbalden en hoe zijn voorbeelden speelden: Iniesta en Lionel Messi. Ik probeerde hen na te doen, maar dat lukte niet. Messi haalt altijd een zeer hoog niveau. Hij is de beste speler ter wereld."

En dit is wat Peter Bosz moet missen dit seizoen: