Ouders Dylan Vente huilend op Sparta-tribune: "Wij zijn oer-Feyenoorders, het was fantastisch"

Dylan Vente maakte zondag tegen Sparta (0-7) winst zijn basisdebuut voor Feyenoord en de jonge spits was direct trefzeker. Zijn ouders Cindy en Dennis zaten, oer-Feyenoorders als ze zijn, op de tribune. Zij hielden het niet droog op de tribune van het Kasteel, zeggen ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Een fantastische ervaring. Ik zat vol adrenaline op de tribune. Toen Dylan scoorde ben ik opgesprongen en gaan juichen en gillen. Ik heb ook een traantje weggepinkt", zegt Cindy Vente. Haar man vult aan: "Wij zijn oer-Feyenoorders. Dan is het toch fantastisch als je zoon tussen die mannen loopt? Toen hij scoorde hebben mijn vrouw en ik elkaar wel even in de arm geknepen."

Betrokken

"We zijn al jaren bij zijn voetballoopbaan betrokken, stonden altijd voor hem klaar. Brachten hem naar trainingen en wedstrijden, hebben voor hem gekookt, gewassen. We zijn zelfs een keer halsoverkop naar een toernooi in Frankrijk gereden toen er een speler ziek was geworden", geeft Dennis Vente de betrokkenheid aan van hemzelf en zijn vrouw.

Bijzonder: Leen Vente, Dylans opa, maakte 80 jaar geleden het eerste Feyenoord-doelpunt in de Kuip.

Het doelpunt van Vente tegen Sparta:

De reactie van de Feyenoord-spits na afloop: