Terug in de tijd: 5 jaar geleden vonden deze toptransfers plaats!

De geruchtenmolen draait overuren en de transfermarkt raakt bijna oververhit. Vijf jaar geleden was dit niet anders en werden er weergaloze bedragen uitgegeven voor grote namen. Een terugblik op de transferzomer van vijf jaar geleden en waar de spelers nu staan.

Benjamin Mendy (57,5 miljoen euro, Manchester City)

Op nummer 5 in de top-10 vinden we Benjamin Mendy terug. De linksback werd vijf jaar geleden voor bijna 60 miljoen euro gekocht door Manchester City. De verdediger won met de Engelse topclub drie Premier League-titels, maar werd begin afgelopen seizoen aangeklaagd wegens verkrachting. Hij zit momenteel vast, maar ontkent de aanklachten. 

Ousmane Dembele (140 miljoen euro, Barcelona)

Barcelona liet de kassa in Dortmund rinkelen en gaf maar liefst 140 miljoen euro uit aan Ousmane Dembélé. De Fransman was een van de absolute uitblinkers in Duitsland en leek een ster in wording bij Barcelona. Niets bleek minder waar. Het verblijf van de aanvaller in Barcelona werd overschaduwd door blessures. Sinds januari 2022 is Dembele fit en dwong hij onlangs een contractverlenging af bij de Catalaanse topclub.

Neymar (222 miljoen euro, Paris Saint-Germain)

De absolute recordtransfer die zomer kwam op naam van Neymar. De Braziliaanse dribbelaar wilde uit de schaduw van Lionel Messi bij Barcelona treden en werd voor maar liefst 222 miljoen euro gekocht door Paris Saint-Germain. Hiermee werd het transferrecord voor duurste aankoop aller tijden ook verbroken. Neymar won vier landstitels met de Franse topclub, maar kon PSG niet aan een Champions League-titel helpen.

De 10 grootste zomertransfers uit 2017-18: 

Transfers Zomer Neymar Dembele Lukaku Morata Mendy Walker