David Endt lovend over John van 't Schip: ''Hij is ernstig beïnvloed door Johan Cruijff''

Voormalig teammanager van Ajax, David Endt, is lovend over PEC Zwolle-trainer John van 't Schip en ziet de trainer in de toekomst best terugkeren bij de Amsterdammers. ''Ik denk dat zijn voetbalvisie bij Ajax past. Hij is veel beter geharnast dan de vele trainers die direct vanaf het veld in de trainersbaan stapten'', vertelt Endt aan Ajax Showtime.

Op dit moment staat Van 't Schip met PEC Zwolle op een vijfde plaats. David Endt ziet dat de voormalig international een verleden heeft gehad bij Ajax. ''Hij is ernstig beïnvloed door Johan Cruijff. Zijn ideeën, het durven, lef hebben om beslissingen te nemen en dat in het kader van voetbal. Dat is echt iets wat Cruijff heeft geïmplanteerd bij een hele generatie''.

John van 't Schip speelde 273 wedstrijden voor Ajax en werkte als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. In 2008 was hij assistent-trainer van Marco van Basten en in mei 2009 was hij heel even interim-coach, nadat Van Basten opstapte als hoofdtrainer bij Ajax. David Endt gelooft in een terugkeer. ''De wijsheid die je opbouwt, het inzicht en kennis van wat het vak werkelijk inhoudt, is van elementair belang. Hij snapt de club.''

De tien mooiste goals van John van 't Schip in het Ajax-shirt