Frenkie de Jong was tijdens hardnekkige blessure bang voor het noodlot

Frenkie de Jong stond een groot gedeelte van vorig seizoen aan de kant met een enkelblessure, en de door de Europese top begeerde middenvelder was zelfs even bang voor chronische klachten. Dat zegt de Ajacied in Voetbal International.

De Jong baalde stevig van zijn hardnekkige enkelblessure, die langer duurde dan hij verwachtte. De 21-jarige Ajax-middenvelder was daardoor op een zeker moment zelfs bang voor het noodlot. "Ik heb zelfs een moment gehad dat ik dacht: komt het ooit nog wel goed met mijn enkel? Het verhaal van Marco van Basten en zijn enkel spookte door mijn hoofd, ik kon het maar moeilijk loslaten. Het duurde zo lang, ik hield zo veel last aan mijn enkel. En steeds weer die terugslag. Die onzekerheid knaagde aan me. Ik had de buitenbanden van mijn enkel afgescheurd, maar kreeg ook last van de binnenkant. Waarom ging de pijn niet weg", aldus De Jong in VI.

"Als ik dat niet kan doen, voelt dat als een leegte"

De Jong legt uit dat voetballen zijn lust en zijn leven is. Zonder het spelletje voelt hij zich leeg. "Als ik dat niet kan doen, voelt het als een leegte bij mij. Gewoon lekker op het veld staan, acties maken, met de bal bezig zijn. Meer heb ik dagelijks niet nodig, maar nu kon het lange tijd niet. Gelukkig voelde ik dat de pijn langzamerhand toch wegtrok en ik dit seizoen aan het begin van de voorbereiding weer steeds meer kon doen."

Inmiddels is De Jong niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax. De middenvelder staat in de belangstelling van Europese topclubs als Barcelona en Paris Saint-Germain. Dat De Jong ook na het huidige seizoen nog het Ajax-shirt draagt, lijkt zo goed als uitgesloten.