5 potentiële opvolgers van Martin van Geel bij Feyenoord

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe technisch directeur kan beginnen nu het vertrek van Martin van Geel, naar acht dienstjaren, bekend is geworden. Welke opties heeft Feyenoord zoal? Wij hebben vijf kandidaten naar voren geschoven die Martin van Geel kunnen gaan opvolgen. 

1. Ted van Leeuwen 

Ted van Leeuwen is één van de namen die in de media wordt genoemd als opvolger van Van Geel. De voormalig journalist keerde afgelopen zomer terug naar het gedegradeerde FC Twente en stond daar voor een hels karwei. Van Leeuwen slaagde er echter in om een spelersgroep samen te stellen die inmiddels in volle vaart op promotie naar de Eredivisie afstevent. Van Leeuwen staat bekend om zijn imponerende netwerk en omdat het budget Feyenoord lager ligt dan dat van Ajax en PSV, zou dat netwerk weleens goed van pas kunnen komen in Rotterdam-Zuid.

2. Joris Mathijsen 

Joris Mathijsen is sinds medio 2016 verantwoordelijk voor het technisch beleid bij Willem II. Hij heeft als speler een verleden bij Feyenoord en bewijst al een paar jaar op rij dat hij met relatief weinig budget een heel aardige selectie kan samensmeden. 

3. Max Huiberts 

Willem van Hanegem heeft het al meerdere keren in interviews gezegd: Max Huiberts is in zijn ogen de ideale opvolger van Van Geel in De Kuip. Sinds januari 2016 is voormalig linksbuiten Huiberts directeur voetbalzaken in Alkmaar. Huiberts staat bekend als een slimme, keiharde onderhandelaar. Onder meer de verkoop van Vincent Janssen aan Tottenham Hotspur, voor dik twintig miljoen euro, staat op zijn cv. 

4. Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk vertrok in februari dit jaar als technisch adviseur bij NAC Breda. Deze functie heeft hij tweeënhalve maand bekleed en hij bemoeide zich vooral met het transferbeleid. De voormalig Eredivisie-topscorer gaf toch de voorkeur aan zijn werk als tv-analist. Wellicht als Feyenoord voor de deur staat dat Van Hooijdonk van gedachten verandert?

5. Henk van Stee 

De 57-jarige Henk van Stee vervult op dit moment de rol van technisch directeur bij Feyenoords stadsgenoot Sparta Rotterdam en was daarvoor ook in die functie werkzaam bij de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg. De geboren Rotterdammer hintte eerder al naar een vertrek bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie en heeft bovendien een verleden in De Kuip. Van Stee was eerder immers al werkzaam bij Feyenoord als hoofd opleidingen en interim-hoofdtrainer.