Jury vol oud-spelers verkiest Ajacied Matthijs de Ligt tot grootste talent in Eredivisie 2017/18

Matthijs de Ligt is dinsdag uitgeroepen tot het grootste talent van het seizoen 2017/18 in de Eredivisie. De achttienjarige verdediger van Ajax volgt zijn ploeggenoot Kasper Dolberg op, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging. De Ligt mag dankzij zijn uitverkiezing een Cruyff Court laten aanleggen op een plek naar keuze.

"Ik vind het een heel grote eer. Veel jongens die deze prijs wonnen werden internationale topvoetballers, wat natuurlijk ook mijn doel is", reageert De Ligt tegenover De Telegraaf. "Daarnaast vind ik het eer om straks mijn eigen Cruyff Court te hebben." De Ajacied dankt de uitverkiezing aan een 13-koppige jury, dit jaar bestaande uit Wim Jonk, Willy Dullens, Jordi Cruijff, Frank Rijkaard, Phillip Cocu, John van den Brom, Willem van Hanegem, Pierre van Hooijdonk, Henk Fraser, Ron Jans, Peter Bosz, John van 't Schip en Aron Winter. Jordi Cruijff sprak lovende woorden over De Ligt: "Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dat niemand dat Matthijs hoeft uit te leggen, is misschien wel zijn grootste talent."

Prijsuitreiking

De Ligt moet nog even wachten op zijn prijs. Die krijgt hij namelijk uitgereikt op het Voetballer van het Jaar-gala, in oktober. Dan wordt ook bekendgemaakt op welke plek het Cruyff Court wordt aangelegd.

Eind vorig jaar werd De Ligt Talent van het Jaar op het Amsterdamse Sportgala:

De Ligt in actie in de interland tegen Portugal, eind maart: