Definitief: Stegeman verlaat Eredivisie voor Go Ahead Eagles!

John Stegeman is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Dat heeft de club woensdagmiddag via officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Stegeman komt over van Heracles Almelo, waar zijn contract komende zomer afloopt. 

Stegeman heeft in Deventer een verbintenis voor twee seizoenen getekend en keert daarmee terug bij de club waar hij tussen 1997 en 2000 als speler actief was. Opvallend genoeg verlaat de 41-jarige trainer een Eredivisieclub voor een laagvlieger in de Jupiler League. 

"Mensen die mij niet kennen vinden dit misschien een bijzondere move, van Heracles Almelo naar Go Ahead Eagles. Mensen die mij kennen weten dat deze keuze bij mij past. Ik ga op mijn gevoel af", zegt Stegeman op de clubwebsite van The Eagles. "Dat gevoel zegt: bij Go Ahead Eagles ligt een prachtige uitdaging waar ik met toegewijde mensen aan mag werken."

Carrière 

Stegeman heeft met Go Ahead Eagles zijn tweede club als hoofdtrainer in het betaalde voetbal te pakken. Sinds 2014 staat hij aan het roer bij Heracles. In het seizoen 2015/16 wist hij als eerste keuzeheer in de clubgeschiedenis Europees voetbal af te dwingen. 

Stegeman liet eerder al doorschemeren contact te hebben met Go Ahead: