Feyenoord informeert naar Jeroen Zoet - Zo verliep zijn carrière sinds vertrek bij PSV

Feyenoord heeft tijdens de zoektocht naar een nieuwe keeper geïnformeerd naar Jeroen Zoet, zo meldt Feyenoord medium 1908.nl. De elfvoudig international keept sinds 2020 bij Spezia in de Serie A, maar is daar beland op de bank. Zoet zelf ziet de overstap wel zitten aangezien hij rond mei zijn tweede kindje verwacht en die graag in Nederland wil laten opgroeien, zo meldt het medium. De meeste Nederlanders zijn de goalie uit het oog verloren, dus nemen wij een kijkje waar de oud-PSV’er de afgelopen jaren was.

FC Utrecht

Zoet was jarenlang de onbetwiste nummer 1 van PSV en speelde 260 wedstrijden voor de Eindhovenaren, tot Mark van Bommel in 2018 de trainer werd. Na één seizoen kwam keeper Lars Unnerstall binnen als concurrent van Zoet en kreeg uiteindelijk de voorkeur boven de Nederlander. Tijdens de wintertransferperiode van 2019/2020 werd Zoet verhuurd aan FC Utrecht, waar hij een half jaar zou keepen. Bij de club uit de Domstad stond de goalie tien keer onder de lat en haalde hij met de club de finale van de KNVB Beker, maar die werd wegens COVID-19 niet gespeeld. In de tien duels hield Zoet twee keer de nul en kreeg hij elf doelpunten tegen.

Spezia Calcio

Na zijn verhuurperiode bij FC Utrecht keerde Zoet terug bij PSV, waar hij op de transferlijst stond. Het Italiaanse Spezia Calcio uit de Serie A betaalde 1,5 miljoen euro voor de keeper. Zoet kwam binnen als eerste doelman, maar raakte bij zijn tweede duel geblesseerd aan de lies waardoor hij het eerste half jaar bij Spezia niet meer in actie kon komen. In januari 2021 keerde de keeper terug op het veld, waar hij gelijk de eerste doelman werd. Na mindere periodes in maart en april van datzelfde jaar belandde Zoet weer op de bank. Aan het begin van het huidige seizoen was hij weer de eerste doelman en stond hij de eerste zeven competitieduels in de basis. Hier bleef het echter bij. Na een 4-0 verloren duel bij Hellas Verona in oktober keepte Zoet geen één wedstrijd meer voor de Italianen.

Zoet stond tot nu toe zestien duels onder de lat bij Spezia en er is een grote kans dat het hierbij blijft. Zijn contract loopt komende zomer af en met een overstap naar Feyenoord hoopt de goalie weer in beeld te komen voor het Nederlands elftal dat in november het WK speelt.