Spelerspaspoort Fredrik Aursnes (profiel)

Profiel: Fredrik Aursnes (Hareid, 10 december 1995) staat onder contract bij Feyenoord.

Carrière

Aursnes begon zijn carrière bij het plaatselijke Hareid IL. Hier maakte hij zijn professionele debuut in de 2-1 overwinning op Bodø/Glimt. Hij werd de jongste bekerwinnaar en finalist van de Noorse beker nadat hij met Hødd de finale wist te winnen van Tromsø.

Molde

Na vier seizoenen verruilde Aursnes Hødd voor Molde, waar hij voor vier seizoenen tekende. Hij debuteerde op 18 februari 2016 in de UEFA Europa League tegen Sevilla. Ruim drie jaar later, op 22 april 2019, speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor de club. Dat seizoen werd Aursnes kampioen met Molde van de Eliteserien. Enkele dagen na zijn honderdste duel had hij zijn contract al met twee seizoenen verlengd tot het einde van 2021.

Op 8 augustus 2021, na een 5-4 overwinning op Haugesund, kondigde Molde aan dat Aursnes de overstap zou maken naar het Nederlandse Feyenoord. Hier kwam hij zijn voormalig ploeggenoot Marcus Pedersen tegen, die eerder die zomer de overstap maakte.

Feyenoord

Feyenoord maakte op 10 augustus 2021 bekend dat Aursnes een driejarig contract had getekend. Vijf dagen later maakte hij ook zijn debuut voor de Rotterdammers.

Dit is de voorlopige selectie van Feyenoord in het seizoen 2021-2022