Villarreal-voorzitter woest op Makkelie: 'Niet het juiste niveau'

Danny Makkelie heeft de volle laag gekregen van Villarreal-voorzitter Fernando Roig Negueroles. De Spanjaard is woest op het optreden van de arbiter tijdens de wedstrijd tegen Liverpool. In de halve finale van de Champions League zou Makkelie volgens de voorzitter bij twijfelgevallen in het voordeel van de Engelsen hebben gefloten.

Na afloop van de verliespartij barste de bom bij Roig Negueroles. "De scheidsrechter heeft simpelweg niet het benodigde niveau om een wedstrijd als deze te leiden", aldus de voorzitter tegenover Marca. Zo'n tien minuten voor rust ging Giovani Lo Celso naar grond en leek Villarreal recht te hebben op een strafschop, Toch zagen Makkelie en VAR-collega Pol van Boekel er niks in. "Schandalig dat hier geen penalty voor wordt gegeven. De doelman neemt hem gewoon mee. Een andere uitleg is er in mijn ogen niet."

'Makkelie partijdig'
Niet alleen het penaltymoment was volgens Roig Negueroles tegen Villarreal gefloten. "Vanaf de eerste minuut zijn alle twijfelgevallen in het voordeel van Liverpool geweest. Dit is geen excuus, want Liverpool was superieur en had de wedstrijd ruimer kunnen winnen. Maar de arbitrage past niet bij de standaard voor dit soort wedstrijden."