Van Beek denkt stiekem aan Oranje: "Of het een voordeel is dat Koeman bondscoach is?"

Van Beek denkt stiekem aan Oranje: "Of het een voordeel is dat Koeman bondscoach is?"

Sven van Beek behoorde in zijn carrière al een aantal keer tot de selectie van het Nederlands Elftal, maar tot een debuut in Oranje kwam het nooit. De verdediger van Feyenoord hoopt dat er in de toekomst verandering in komt, zeker nu hij weer helemaal terug is na een tijd vol blessureleed. 

Van Beek speelt de laatste maanden steevast in de basisopstelling van Feyenoord. In de tussentijd is Ronald Koeman, die met de 23-jarige voetballer samenwerkte in Rotterdam, aangesteld als bondscoach. "Ik ben nog niet met Oranje bezig, zeker nu ik net weer een paar maanden speel. Op termijn wil ik er graag weer bij komen, maar of het een voordeel is dat Koeman bondscoach is moet blijken", zegt Van Beek in gesprek met Elf Voetbal

In de spiegel kijken

Op persoonlijk vlak gaat het goed met de mandekker, maar met Feyenoord is het sinds zijn terugkeer alleen maar bergafwaarts gegaan. De landskampioen staat op een teleurstellende vierde plek en verloor afgelopen zondag van Vitesse (3-1). We moeten hier met z'n allen over gaan praten, over wat er beter kan. En daarbij moeten we elkaar eens flink de waarheid vertellen"

"We hebben gewoon een brede, goede selectie met kwaliteiten. Iedereen moet goed in de spiegel kijken", gaat van Beek verder. "De beker winnen is nu het hoofddoel. "We zijn dat bijna verplicht aan de fans, ook gezien de stand in de competitie."