'Schalke meldt zich in Amsterdam en wil miljoenenbedrag neerleggen voor 'beul' Younes'

Schalke 04 heeft serieuze belangstelling voor Ajacied Amin Younes. De Duitsers zouden zich willen melden in Amsterdam en een bod uit willen brengen van zo'n tien miljoen euro. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD.

Younes speelt momenteel met Duitsland op de Confederations Cup en lijkt in Gelsenkirchen de opvolger te moeten worden van Max Meyer, die zijn tot 2018 doorlopende contract niet wil verlengen bij Schalke en daarom op de nominatie staat om verkocht te worden. Younes heeft ook een contract tot volgend jaar zomer, maar Ajax heeft een eenzijdige optie om die verbintenis met een jaar te verlengen.

Vraagprijs

Ajax lijkt hoe dan ook de hoofdprijs te willen vangen voor de Duitser. Eerder zou Torino zich al gemeld hebben met een bod van twaalf miljoen euro, waarop de Amsterdamse club liet weten minimaal vijftien miljoen te verlangen. Bij Schalke heeft men overigens van dichtbij de kwaliteiten van Younes meegemaakt. In de kwartfinale van de Europa League maakte de buitenspeler in de verlenging de 3-2. Mede daardoor schakelde Ajax de Duitsers uit.