Aad de Mos heeft twijfels over miljoenenaankoop: "Vraag me af of hij in het Ajax-systeem past"

Ajax maakte maandag bekend dat Hassane Bandé vanaf volgend seizoen uit zal komen voor de Amsterdammers. Volgens De Telegraaf betaalt de recordkampioen 9,5 miljoen euro, inclusief bonussen, voor de aanvaller van KV Mechelen. Aad de Mos heeft de 19-jarige Bandé aan het werk gezien bij zijn oude club KV Mechelen en is er nog niet van overtuigd dat hij de miljoenen waard is, zo zegt hij tegen De Telegraaf.

''Toch moet ik het nog zien, omdat hij een instinctieve voetballer is''
De zeventigjarige trainer, die al sinds 2010 zonder club zit, won met KV Mechelen de Europacup II en de Europese Supercup. De Mos noemt de enkelvoudig international van Burkina Faso een pareltje: ''Maar toch moet ik het nog zien, omdat hij een instinctieve voetballer is. Ik vraag me af of hij gemakkelijk ingepast kan worden in het systeem van Ajax.'' De Mos zegt ook dat Bandé bij Ajax meer opdrachten mee zal krijgen dan bij zijn huidige club.

''Bij Ajax zullen ze hem allerlei dingen willen leren''
''In België kan Bandé in principe nog voetballen zoals hij vroeger als jongetje in Burkina Faso deed op zijn blote voeten. Bij Ajax kan dat niet, daar zullen ze hem allerlei dingen willen leren. Een buitenspeler in het Ajax-systeem moet bijvoorbeeld kalk onder zijn schoenen hebben, terwijl Bandé bij Mechelen op zijn sterkst is als hij de vrijheid heeft om te bewegen.''

Bekijk hieronder enkele goals en skills van Bandé. De tekst gaat verder onder de video:

''Het is absoluut zo dat iedereen achter hem aan zat''
Ajax moest vanwege de grote interesse in Bandé snel handelen. De Mos reageert: ''Het is absoluut zo dat iedereen achter hem aan zat. Manchester United, Arsenal, Anderlecht, Club Brugge, FC Porto, ga maar door. Het is een speler die je meteen opvalt als je hem ziet. Hij is snel en weet heel goed het doel te vinden. Mechelen heeft het slim gedaan, want die hebben snel zijn contract opengebroken en verlengd. Die beseften dat ze goud in handen hadden.'' Bandé heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in de Johan Cruijff ArenA.

​''Om het bij Ajax te maken moet het wel specifieker zijn''
Ook oud-Ajacied Wesley Sonck denkt dat het prijskaartje van Bandé te hoog is: ''Het is een jongen met talent. Alleen is de vraag hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Als Ajax zoiets doet met jonge jongens dan zien ze er toch wel potentie in. Hij heeft ook potentie, maar om het nu bij Ajax te maken moet het wel specifieker zijn'', aldus Sonck.