Spanje stuurt Zwitserland naar huis na bloedstollende strafschoppenserie

Er moest een strafschoppenserie aan te pas komen, maar het is Spanje gelukt om Zwitserland naar huis te sturen.

Het was Spanje dat in de reguliere wedstrijd als eerste op voorsprong kwam. Al vroeg in de eerste helft viel een aangeraakt schot van Jordi Alba in het doel van Zwitserland. Na de 0-1 geloofde Spanje het wel en bloede de wedstrijd een beetje dood. In de 68e minuut bracht Xherdan Shaqiri de spanning terug in de wedstrijd, door de 1-1 te maken.

Er volgde een verlenging, maar daar lukte het beide landen niet om tot een doelpunt te komen. Strafschoppen moeste uitmaken wie er door naar huis moest. Het was een bloedstollende strafschoppenserie, waarin Zwitserland drie en Spanje twee keer mistten. Uiteindelijk was het Mikel Oyarzabal die de winnende strafschop binnen schoot.