Deze vijf topduels moet je komend weekend echt zien!

Na een week met Champions League, Europa League en Conference League-voetbal, staat er komend weekend weer competitievoetbal op het programma. Er staan weer een hoop mooie wedstrijden te wachten. Dit zijn de vijf topduels die je komend weekend echt moet zien!

Ajax - FC Utrecht

We beginnen met de altijd beladen wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. De duels tussen deze twee clubs in de Eredivisie zijn altijd een genot om naar te kijken. Vanuit FC Utrecht perspecfief is er altijd veel haat geweest richting Ajax. Het maakt daarom de onderlinge duels extra leuk, en beladen ook omdat er altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld. De laatste editie van Ajax - FC Utrecht eindigde in 1-1. Deze wedstrijd is op zondag 3 oktober om 14:30 uur te zien op ESPN.

Deze keer wel een winnaar?

Atletico Madrid - FC Barcelona

Nog steeds wordt de wedstrijd tussen Atletico en Barcelona bestempeld als een topper. Beide teams kunnen nog altijd een heel aardige selectie op de been brengen, maar Barcelona is in werkelijkheid een zinkend schip geworden. Trainer Ronald Koeman kan ieder moment ontslagen worden, en de spelers die Barcelona heeft aangetrokken lijken ook geen schot in de roos te zijn. Tegen Benfica miste Luuk de Jong tot drie keer toe voor een leeg doel, dat zegt eigenlijk alles over hoe Barcelona er nu voorstaat.  Vorig seizoen wist de trainer van Atletico Madrid, Diego Simeone, voor het eerst sinds zijn aanstelling (23 december 2011) een thuiswedstrijd van Barça te winnen. 1-0 was toen de eindtstand. De wedstrijd is zaterdag 2 oktober om 21:00 uur te zien op ZiggoSport.

Torino - Juventus

De Dery della Mole is de lokale derby tussen de meest prominente voetbalclubs van Turijn, Juventus en Torino. Het is de eerste derby van het Italiaanse voetbal en de oudste lopende ontmoeting tussen twee teams in dezelfde stad. Deze twee clubs staan op plaats negen en tien in de Serie A. Voor Juventus is dat natuurlijk een valse start, na negen kampioenschappen op rij heeft Inter de oude dame vorig seizoen van de troon gestoten. Juventus heeft nu drie overwinningen op rij geboekt, waaronder het CL-duel met Chelsea (1-0). De aanwezigheid van Cristiano Ronaldo had volgens Leonardo Bonucci  een negatieve invloed op het team: ''We begonnen tekort te schieten in ons dagelijks werk. De opoffering, de wil om elke dag weer voor je ploeggenoten klaar te staan... Ik denk dat dat de afgelopen jaren terug te zien was.'' De derby tussen Torino en Juventus is zaterdag 2 oktober om 18:00 uur te zien op ZiggoSport.

 Vorig seizoen werd het 2-2...

Liverpool - Manchester City

De Engelse Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City staat zondag weer op het programma. Het is de nummer één tegen de nummer twee van de Premier League. Op zaterdag moesten beiden ploegen spelen tegen Chelsea en Brentford. Manchester City pakte knap de drie punten op Stamford Bridge (0-1) na een goal van Gabriel Jesus. Bij Liverpool ging het iets minder, de koploper speelde met 3-3 gelijk tegen Brentford nadat het zelf telkens op voorsprong kwam. Vorig seizoen was Liverpool een stuk minder in vorm door de afwezigheid van de supporters en uiteraard... Virgil van Dijk. Sinds 2003 heeft City niet meer op Anfield gewonnen, tot vorig seizoen. Op een koude feberuari-avond wisten de Citizens met 1-4 op een leeg Anfield te winnen. Of de ploeg van Pep Guardiola dat ook kan in een vol Anfield is zondag 3 oktober te zien om 17:30 uur op ZiggoSport.

Vitesse - Feyenoord

We sluiten af waarmee we ook begonnen zijn: een Eredivisie-wedstrijd. Het duel tussen Vitesse en Feyenoord is ook een duel tussen een team in vorm, én een team uit vorm. De Arnhemmers presteren al een tijdje niet meer in de Eredivisie, en zeker niet na een Europees-duel. De ploeg van Letsch verloor van Willem II, Ajax en FC Twente na een Europees-avontuur. In de Eredivisie staan ze dan ook op de negende plaats. Bij Feyenoord is juist het tegenovergestelde het geval. Vorig seizoen verloor oud-trainer Dick Advocaat zijn eerste wedstrijd met Feyenoord bij Vitesse met 1-0. Daardoor was de lange ongeslagen reeks van 26 Eredivisie-wedstrijden voor Advocaat ten einde. Deze wedstrijd is zondag 3 oktober om 16:45 uur te zien op ESPN.

Vorig seizoen besliste Darfalou het duel...

Ook interessant