Mark van Bommel hakt knoop door: Jeroen Zoet toch tweede doelman bij PSV

Jeroen Zoet raakte in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode zijn basisplaats kwijt bij PSV. Lars Unnerstall heeft die positie nu overgenomen. De communicatie hier omheen verliep niet goed en dat zorgde voor veel ophef. Van Bommel verzuimde te communiceren dat de doelman was gedegradeerd tot derde doelman.

Uiteindelijk kwam de trainer over de brug en bood hij zijn excuses aan richting Zoet. "Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn. Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten. Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen", zei Van Bommel twee weken terug.

"Dat leek ons geen goede situatie"
Ook legde Van Bommel toen uit waarom hij Zoet als derde doelman liet fungeren op bezoek bij Willem II. "De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie." 

Tweede doelman
Inmiddels is de rust op dat front teruggekeerd in Eindhoven en Van Bommel heeft besloten om Zoet nu tweede doelman te maken. Op sportief vlak kan PSV een oppepper wel gebruiken. De laatste zes wedstrijden werden niet gewonnen. De ploeg staat inmiddels elf punten achter op koploper Ajax. Zondag spelen de Eindhovenaren tegen sc Heerenveen.