Vitesse-trainer Henk Fraser zet Alexander Büttner uit de selectie: "We willen op een bepaald niveau gaan trainen"

Vitesse-trainer Henk Fraser zet Alexander Büttner uit de selectie: "We willen op een bepaald niveau gaan trainen"

Woensdagmiddag werd door verschillende media bekendgemaakt dat Alexander Büttner was teruggezet naar Jong Vitesse. In gesprek met Omroep Gelderland heeft oefenmeester Henk Fraser dat bevestigd. De vleugelverdediger is volgens Fraser niet fit genoeg en zal dus niet meegaan naar het trainingskamp in Spanje. 

De linksback meldde zich woensdagochtend voor de eerste training van het nieuwe jaar, maar diverse metingen en tests wezen uit dat de 28-jarige niet trainingsfit is. "Te zwaar? Daar praat ik niet over. Maar niet trainingsfit houdt bijvoorbeeld in dat je kwetsbaar bent voor blessures. En we willen op een bepaald niveau gaan trainen in Spanje. Daarom gaat hij ook niet mee op trainingskamp en volgt hij hier een traject. Dat heb ik hem vanochtend gezegd," vertelt de oefenmeester van Vitesse.

Het is niet de eerste keer dat Büttner vanwege soortgelijke problemen iets aan zich voorbij moet laten gaan, eerder dit seizoen miste hij ook al het duel tegen PSV in de Eredivisie. "Toen was hij al niet fit. Ja, het klopt dat je dan zegt dat hij er weer moet staan bij de eerste training na de vakantie," aldus Fraser.