Afspraak Ronald Koeman bij cardioloog ging niet door: "Verplaatst vanwege het coronavirus"

Ronald Koeman was donderdagavond te gast bij Beau en blikt terug op de bewuste 3 mei toen hij kampte met hartproblemen. Na een lange fietstocht met een vriend voelde hij zich beroerd en kreeg last van zijn borst. Naar later bleek had de bondscoach een hartinfarct.  

"Ik had 96 kilometer gefietst met een vriend, iets verder dan ik normaal doe. Kapot thuisgekomen en toen kreeg ik last aan de borst, werd beroerd, begon te zweten en trok wit weg. Gelukkig was mijn vrouw thuis. Ik zei: 'Bellen, 112, want dit is echt niet goed.' Toen de ambulance snel kwam bleek al dat ik een hartinfarct had gehad en toen met spoed naar het ziekenhuis."

Hartcontrole Koeman ging niet door vanwege coronavirus

Gelukkig is Koeman volledig hersteld, maar hij trekt wel aan de bel. Een maand eerder zou hij namelijk ter controle naar het ziekenhuis gaan, omdat hartproblemen vaker voorkomen in de familie Koeman. Deze controle werd nu vanwege het coronavirus uitgesteld: "Alles is in verband met corona gefixeerd op de ic's. Economisch maar ook in de zorg. Er komen vaker hartproblemen voor in de familie Koeman en daarom had ik juist op 19 maart een afspraak voor controle. Maar die ging niet door omdat de ic's zijn gefixeerd op corona. Ja, met de nodige gevolgen.."

Iets meer dan een maand later kreeg de bondscoach dus een hartinfarct: "Het is vaker benoemd dat alles om het coronavirus draait, zowel economisch als in de zorg, maar ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen nu niet meer leven doordat operaties zijn uitgesteld. Mijn 'probleem' hadden ze namelijk ook geconstateerd bij die controle.."

Koeman vanaf 3.12 minuten over zijn controle die niet doorging