Ronaldinho stopt officieel met voetballen...Wat hebben we van de baltovenaar genoten (video)

Hij stond al een tijdje niet meer op het veld, maar dinsdagavond heeft Ronaldo de Assís Moreira, beter bekend als Ronaldinho, officieel afscheid genomen van het voetbal. De 37-jarige balkunstenaar zet een punt achter een imposante carrière waarin hij speelde voor clubs als Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan, de Ballon d'Or won in 2005 en vooral de harten stal van iedere voetballiefhebber. 

Zijn beste periode kende de goedlachse Braziliaanse technicus in het shirt van Barcelona, dat hem in 2003 voor 32 miljoen euro overnam van Paris Saint-Germain. Hij werd in een periode van vijf jaar twee keer landskampioen, won tweemaal de Super Coppa en won in het seizoen 2005/06 de Champions League. Ronaldinho speelde zijn laatste wedstrijd in 2015 namens Fluminense. 

Wat hebben we van deze grootheid en zijn magistrale acties genoten

Hij scoorde bijzonderen doelpunten 

Eén van de allermooiste herinneringen aan Ronaldinho: in het seizoen 2005/06 leidt hij FC Barcelona naar een 0-3 zege op aartsrivaal Real Madrid in Bernabeu. Hij krijgt een staande ovatie van de thuissupporters als hij de derde goal binnenschiet. Een historisch moment in het voetbal.