BREKEND: Marcel Brands verlaat PSV en gaat aan de slag bij Everton

Marcel Brands gaat aan de slag in de Premier League. De technisch manager laat PSV na acht jaar achter zich voor een uitdaging bij Everton, in de volgens hem 'grootste competitie' van de wereld. Dat meldt PSV via de officiële kanalen.

Brands gaat per 1 juni aan de slag in het 'blauwe gedeelte' van Liverpool. De technische man van PSV zegt op de clubsite te hebben getwijfeld over een langer verblijf in Eindhoven, maar dat hij de knoop toch heeft doorgehakt. "Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is", reageert Brands. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen. Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

Hoofdrol in wederopstanding

Brands kende sportief gezien moeilijke eerste jaren bij de club, maar hij maakte door de jaren heen indruk met inkomende transfers als Andrés Guardado, Mark van Bommel, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum en Hirving Lozano. Uiteindelijk kroonde PSV zich in de afgelopen vier jaar drie keer tot landskampioen. "We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV", aldus Brands.

President-commissaris van PSV Jan Albers heeft mooie woorden over voor Brands: "Marcel heeft voor PSV fantastisch werk verricht. Excellerende personen maken in de voetballerij vroeg of laat promotie. Dat is een bekend mechanisme. De kampioenschappen van het eerste elftal en van de jeugdteams zijn, net als de organisatie op De Herdgang, tastbare bewijzen van zijn uitstekende functioneren."

Eén van de meest indrukwekkende aankopen onder het bewind van Brands was Hirving Lozano:

Na de titel in 2016 kreeg Brands een warm onthaal van de PSV-fans en bracht hij zijn zangkunsten ten gehore:

En nu is het Brands' beurt een transfer te maken:

Ook interessant