Malacia kijkt terug op 'geweldig jaar': "Het is allemaal uitgekomen"

Malacia kijkt terug op 'geweldig jaar': "Het is allemaal uitgekomen"

Tyrell Malacia maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord en kijkt terug op een geweldig jaar. Vorige maand werd de verdediger al direct voor de leeuwen gegooid. In het Champions League-duel met Napoli stond hij namelijk tegenover José Callejón.

"Ik zag ze staan bij de aftrap en ik realiseerde me meteen dat de eerste bal hoog naar mijn zone gespeeld zou worden. Ik dacht alleen: laat het asjeblieft zo snel mogelijk beginnen, dan zal ik zorgen dat ik mijn allereerste duel win", zo vertelt Malacia tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat gebeurde ook. Dan hoor je het gejuich op de tribunes en voel je je zo lekker. Mijn tegenstander José Callejón werd na rust gewisseld."

Malacia speelde vervolgens nog drie wedstrijden in de Eredivisie én kwam hij één keer in actie voor de KNVB Beker. "Voor mij was 2017 ook echt een geweldig jaar. Die handelingssnelheid bij de eerste selectie, ik voelde al snel dat ik dat bij mezelf kon opschroeven. Dan hoop je op een debuut. Dat verwacht je niet, maar het zit wel in je hoofd. En het is allemaal uitgekomen."