Lukaku is niet bang voor Zlatan Ibrahimović: ''Je bent niet bang voor concurrentie, je geniet er van''

De Belgische spits Romelu Lukaku vertrok in juli voor het bedrag van ruim 84 miljoen euro naar Manchester United, de club waar Zlatan Ibrahimović vorig seizoen 28 doelpunten wist te maken. Onlangs verlengde de Zweed zijn contract met de club, waardoor de twee spitsen nu met elkaar moeten concurreren.

''Natuurlijk ben je niet bang voor de concurrentie, je geniet ervan,'' vertelt Lukaku tegen de BBC. ''Zolang het je beter kan maken, het je laat winnen, geniet je altijd van de uitdaging.'' De Belgische spits hoopt dus dat zijn Zweedse collega zo snel mogelijk hersteld van zijn knieblessure.  

Honger naar prijzen

''Ik denk dat de terugkeer van Ibrahimović heel goed is voor het team. Het is goed om nog een speler in het team te hebben die honger heeft om prijzen te winnen. Dat is wat we willen bij Manchester United. Met zijn karakter, zijn persoonlijkheid en ook zijn vaardigheden als voetballer brengt hij ons veel en zullen we hem proberen te helpen,'' aldus Lukaku. Toen Zlatan in 2016 voor United tekende, was dit een éénjarig contract. Dit contract liep af aan het einde van het vorige seizoen. De Zweed was afgelopen zomer dus een tijdje clubloos, maar besloot onlangs wederom een éénjarig contract bij de club te tekenen. 

Herenigd

De komst van Lukaku betekende een hereniging tussen de Belg en José Mourinho. In 2014 verkocht de Portugees hem aan Everton, de club waar hij doorbrak. Hierover zegt hij: ''Sinds ik elf jaar oud was wilde ik voor hem spelen, dus als je dan nog een kans krijgt laat je die niet schieten en ik ben heel erg dankbaar. Hij is een man die elke dag het beste van zijn spelers wenst. Hij wilt dat iedereen vecht en dat is wat ik mooi vind aan hem. Hij is iemand waarmee je kan praten en hij luistert naar wat je zegt,'' vertelde de Belgisch international.

De hoogtepunten van Zlatan en Lukaku van het vorige seizoen