Throwback: Voormalig profvoetballer claimt te zijn mishandeld door politie

Edu Nandlal speelde in zijn carrière voor FC Utrecht en FC Emmen, maar de Surinaamse voetballer raakte op 7 juni 1989 zwaargewond bij de vliegtuigcrash van het Kleurrijk Elftal. Hij is één van de elf overlevenden, maar moet wel door het leven met een dwarslaesie. Op 24 december 2011, zes jaar geleden, komt Nandlal opnieuw in het nieuws. Hij claimt te zijn mishandeld door politie-agenten.

"Hij gaf me een klap en ik moest in de handboeien. Ik viel met m'n gezicht op de stenen", aldus de voormalig voetballer. Hij wordt aangehouden als hij in zijn auto zat. Hij is verdacht van een inbraak, omdat hij even daarvoor bij zijn dochter thuis wat spullen in zijn bus heeft geladen.

Bloed in de blaas
Omdat hij niet snel genoeg kan uitstappen door zijn dwarslaesie, trekt de politie hem uit de auto. Uiteindelijk wordt hij meegenomen, maar krijgt hij geen medische zorg zoals hulp bij het plassen, noodzakelijk bij een dwarslaesie. In het ziekenhuis wordt later geconstateerd dat hij door het onkundig handelen van de dokter een bloeding in zijn blaas eeft opgelopen.