Robbie Keane begrijpt Diego Costa: "Het is erg moeilijk als je 460.000 euro per week aangeboden krijgt"

Naar verluidt kwam Diego Costa van Chelsea hardhandig in aanraking met trainer Antonio Conte. Robbie Keane van Los Angeles Galaxy begrijpt dat hij dan graag naar de Chinese Super League zou willen gaan. Zeker als hij naar het salaris kijkt. Dat zegt de Ier tegenover talkSPORT.

"Als ze mij het geld zouden bieden dat Diego kan krijgen, zou ik daar nu meteen heen lopen! De Chinese competitie komt qua niveau niet in de buurt van de Premier League en Diego Costa scoort al op reguliere basis in Engeland. Als hij dat hier kan doen, zal hij daar ongetwijfeld thuiskomen met zakken vol doelpunten. Hij moet zichzelf alleen afvragen: wil ik dit jaar echt vertrekken?. Hij maakt een grote kans om kampioen te worden met Chelsea en iedere speler wil prijzen winnen, dus betekent dit dat hij tot het einde van het jaar wacht?"

De 36-jarige Keane vervolgt: "Luister, het is voor een speler erg moeilijk als je 460 duizend euro per week aangeboden krijgt. Het is eigenlijk bespottelijk, dus wat gaat hij doen? Je moet alles afwegen, je moet aan je familie denken en kijken wat voor hen het beste is. Het geld dat hij aangeboden krijgt is idioot, hij denkt waarschijnlijk dat hij daar een jaartje kan gaan voetballen, veel geld kan verdienen, en dan terug kan komen naar de Premier League."