Advocaat tempert verwachtingen: 'Ik merk hier toch enthousiasme, maar die euforie is niet nodig'

Volgens Dick Advocaat hoort het Nederlands elftal niet bij de topfavorieten van dit EK. Volgens de Hagenaar zijn er vijf landen die meer kans maken op de titel dan het elftal van Frank de Boer.

Rode Duivels

Advocaat schat bijvoorbeeld de Rode Duivels hoger in dan Oranje: "Ik merk hier toch enthousiasme, maar die euforie is niet nodig", aldus Advocaat tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws: "Oranje heeft twee thuisduels gewonnen die je altijd moet winnen, net zoals België zijn werk gedaan heeft. Klaar. Nederland is een outsider en België een favoriet."

Favoriet

Zo zijn ze volgens Advocaat niet alleen favoriet, ze zijn volgens de Kleine Generaal klaar om de titel te pakken: "Ze zijn samen met Frankrijk, Italië, Portugal en misschien Engeland de favoriet. Of de verdediging van België een probleem is? Nee hoor, die gasten zijn zo ervaren. Neem Jan Vertonghen, die was er onder mij al bij. En als Axel Witsel fit is, heb je al een betere restverdediging."

De oefenmeester was overigens tussen 2009 en 2010 bondscoach van onze zuiderburen. Ondanks een tumultueus vertrek kijkt Advocaat positief terug op die periode: "Ik weet dat ik er op een nare manier vertrokken ben, maar ik kon dat bod van Rusland niet weigeren – ik kon er een veelvoud verdienen. Het neemt niet weg dat ik met trots terugkijk op die periode."