Audio-bestand Real-voorzitter Florentino Perez uitgelekt: "Cristiano Ronaldo is een idioot"

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez zit flink in de problemen. Via het Spaanse medium El Confidencial zijn er nieuwe audio-bestanden uitgelekt van de Real-preses. Daarin zou hij clubtopscorer Cristiano Ronaldo een idioot noemen.

Het is niet het eerste audio-bestand dat is uitgelekt. Dinsdag lekte er al een gesprek van Perez waarin hij in 2006 de vloer aanveegt met clubiconen Iker Casillas en Raul. De Real-voorzitter reageerde op de clubwebsite met een statement dat zijn advocaten vervolgstappen aan het onderzoeken zijn.

Ondanks dat dreigement zijn er nu dus nieuwe opnames gelekt, dit keer uit het jaar 2012. Daarin is hij uiterst kritisch op toenmalig trainer José Mourinho en topscorer Cristiano Ronaldo. Perez was blij met de goals van Ronaldo, maar als mens hadden de twee een minder goede band. "Deze man is een idioot, een zieke man. Je denkt dat hij normaal is, maar hij is dat niet: anders zou hij niet doen wat hij allemaal doet. Waarom denk je dat hij al die stomme dingen doet?"

"Een vreselijk ego"

Naast Ronaldo krijgt ook Mourinho en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes het te verduren. "Dit zijn personen met een vreselijk ego. Allebei verschrikkelijk verwend en ze zien de realiteit niet. Ze zouden nog veel meer geld kunnen verdienen als ze anders zouden zijn geweest. Dan hebben we het echt over heel veel geld, als het gaat om portretrechten. Maar met een gezicht als dat zij hebben, met dat uitdagende erop, zorgen ze ervoor dat niemand ze mag."

Daarnaast haalt hij ook nog uit naar toenmalig verdediger Fabio Coentrao, die hij 'shit' noemt en Pepe, die volgens Perez met een vreemde constructie is binnengehaald door zijn voorganger. De Real-voorzitter heeft nog niet gereageerd op de nieuwe gelekte audio-bestanden.

Audio-bestand Real-voorzitter Florentino Perez uitgelekt: "Cristiano Ronaldo is een idioot"