Özil doet boekje open over Mourinho: "Weet je wat Mesut, waarom ga je niet huilen?"

Özil doet boekje open over Mourinho: "Weet je wat Mesut, waarom ga je niet huilen?"

Mesut Özil presenteerde kort geleden zijn nieuwe boek 'Die Magie des Spiels'. In het boek bespreekt hij ook de verstandhouding tussen hem en zijn toenmalige coach José Mourinho.

De Portugese oefenmeester blijkt zich vaak gestoord te hebben aan de houding van Özil. ''Mourinho scheeuwde tegen me: 'Denk je dat twee mooie passes genoeg zijn? Je denkt dat je te goed bent om een duel aan te gaan. Je denkt dat je zo goed bent dat je op vijftig procent kan spelen. Weet je hoe het eruit ziet om een duel aan te gaan? Laat het me zien.' Hij liep op zijn tenen rond in de kleedkamer met zijn handen dichtbij zijn lichaam en getuite lippen,'' schrijft de Duitser in zijn boek.

''Ik verloor mezelf en schreeuwde naar hem dat hij zelf het veld op moest gaan om te spelen, trok mijn shirt uit en gooide het naar zijn voeten. Ik vertelde hem dat hij het aan moest trekken en het veld op moest gaan,'' vervolgt Özil zijn verhaal.

''Mourinho was gewoon aan het lachen en sneerde: 'Ben je nu al aan het opgeven. Je bent zo'n lafaard. Wat wil je doen? Pak een warme douche en was je haar! Wil je alleen zijn? Of wil je liever je teamgenoten, de fans en mij laten zien wat je kan? Weet je wat Mesut, waarom ga je niet huilen? Je bent zo'n huilebalk, ga douchen. We hebben je niet nodig.'''

De middenvelder van Arsenal sluit zijn stuk af met: ''Ik pakte mijn handdoek en liep langs hem de douche in, zonder een woord tegen hem te zeggen. Ik verontschuldigde me later voor mijn gedrag tegen de aanvoerder Sergio Ramos en de rest van het team.''