'Mooie beloning: PSV stroomt bij titel in laatste voorronde Champions League in'

De landstitel lijkt PSV door de voorsprong van tien punten haast niet meer te kunnen ontgaan. De Eindhovenaren kunnen zich dus gaan opmaken voor de Champions League en daar wacht een mooie beloning. Een woordvoerder van de UEFA bevestigt namelijk tegen het Eindhovens Dagblad dat PSV in het meest gunstigste geval niet twee maar één Champions League-voorronde hoeft te spelen. 

Als PSV kampioen wordt stroomt het waarschijnlijk in via de 'landenroute'. De Eindhovenaren kunnen dan in ieder geval niet gekoppeld worden aan subtoppers uit sterke competities als de Serie A, Bundesliga, Primera División en de Premier League. 

Uitleg CL-systeem

Toch moet er voorral gekeken worden naar de Champions League-winnaar. Mocht de winnaar zich namelijk plaatsen via de eigen competitie dan schuift de kampioen van Tsjechië (dat nummer elf is van de landenranking) automatisch door naar de groepsfase vna de Champions League. Dat heeft dan weer gevolgen voor de nummer twaalf (Zwitserland) en dertien (Nederland). Naast de kampioen van Zwitserland gaat dan ook de kampioen van de Eredivisie naar de vierde en laatste voorronde voor het toernooi om de Champions league. Als de winnaar van de Champions League zich niet voor het toernooi kan plaatsen via de eigen competitie, dan stroomt de kampioen van de Eredivisie alsnog in de derde voorronde van het toernooi in.