Ziyech reageert op kritiek om veel balverlies: ''Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit''

Ziyech reageert op kritiek om veel balverlies: ''Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit''

Ajax-middenvelder is al langer een van de smaakmakers van de Amsterdamse ploeg. Zo ook tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De spelmaker gaf twee assists, twee voorassists en nog twaalf passes die kansrijke situaties opleverden. Ondanks die statistieken was er ook kritiek op de Marrokkaan. Ziyech leed namelijk maar liefst 21 keer balverlies tijdens de wedstrijd in Breda.

''Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet''
Ziyech zelf ligt echter niet wakker van die statistiek en wijst naar het feit dat dit een beetje hoort bij zijn manier van spelen: "Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn", vertelt de Ajacied in gesprek met Voetbal International. "Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans."

''Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit''
Ziyech gaf dit seizoen tot nog toe zeven assists, de meeste van alle spelers in de Eredivisie. "Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies."

''Typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten''
"Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten." Ziyech noemt het creatieve in zijn spel, zijn kwaliteit. "En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel," besluit Ziyech.