Israelische 'fan' bestormt veld met mes en loopt richting Isco: op tijd een incident voorkomen

Israelische 'fan' bestormt veld met mes en loopt richting Isco: op tijd een incident voorkomen

Spanje ging maandagavond in het kader van de WK-kwalificatie op bezoek bij Israel. De Spanjaarden wonnen met 0-1, maar het duel werd ontsierd door een supporters die het veld met een mes betradt en daarmee richting Isco liep. Een incident kon worden voorkomen en de 'fan' is gearresteerd.

Op tijd overmeesterd
Aan het einde van de wedstrijd betraden zes supporters het veld in het Teddi Malha Stadium in Jeruzalem. Eén van die supporters rende weg van de groep en ging met een mes op de Spaanse-middenvelder Isco af. Israelische media melden dat de fan Isco niet bereikt heeft. Hij werd overmeesterd en liet het mes uit zijn handen vallen.

Niemand in gevaar geweest
Een politiewoordvoerder van Jeruzalem meldt dat de Spaanse spelers geen enkel moment in gevaar zijn geweest. ''Er was geen veiligheidsincident, de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen zijn tijdens en na de wedstrijd uitgevoerd'', concludeert de zegsman van de politie. Asier Illaramendi besliste het duel in Spaans voordeel, hij maakte de enigste treffer van de wedstrijd en schoot daarmee Spanje naar het WK.