Feyenoord beloont Malacia voor ontwikkeling: Linksback tekent contract tot medio 2023

Tyrell Malacia zet woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot aan de zomer van 2023 aan Feyenoord verbindt. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De linksback van de Rotterdammers krijgt hiermee de beloning voor zijn doorbraak.

Het huidige contract van Malacia liep tot 2019. De pas achttienjarige in Rotterdam-Zuid geboren verdediger kwam al negenjarige in de opleiding van Feyenoord terecht en sinds afgelopen zomer zit hij bij het eerste elftal. Inmiddels speelde Malacia negen eredivisieduels. Ook stond hij in de basis tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli, in de Champions League (2-1 winst).

Technisch directeur Martin van Geel blij met Malacia

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is blij met het langer vastleggen van Malacia. "Het vastleggen en en verlengen van contracten van zelf opgeleide spelers blijft speciaal. Ik ben blij dat we Tyrell hebben kunnen toevoegen aan dit rijtje", zegt hij op de clubwebsite. "Tyrell heeft specifieke kwaliteiten waarmee hij kan uitgroeien tot een veelzijdige linksback, waar we zowel verdedigend als aanvallend veel plezier aan kunnen beleven. Hij is voor zijn leeftijd fysiek sterk en legt enorm veel energie en werklust in zijn spel. Tyrell is een mooi voorbeeld van hoe Feyenoord Academy de spelers graag aflevert aan het eerste elftal."

Malacia een dag na zijn debuut tegen Napoli: