Valentijn Driessen fileert aankoopbeleid Hamstra en Huntelaar: "Ajax had Luuk de Jong moeten halen"

Volgens Valentijn Driessen heeft Ajax afgelopen zomer een grote fout gemaakt door Brian Brobbey terug te halen. De Amsterdammers betaalden circa 20 miljoen euro voor de jonge spits, maar Driessen stelt in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat Ajax veel beter voor Luuk de Jong had kunnen gaan.

"Brobbey is twintig jaar en heeft nog niets heeft gepresteerd, nog geen enkele Champions League-wedstrijd in de basis gestaan en volgens mij heeft hij slechts één keer namens RB Leipzig ingevallen tegen Club Brugge. Dan zie ik Luuk de Jong tegen Arsenal en denk ik: Ajax had hem natuurlijk moeten ophalen. Ajax moet iemand hebben die gewend is om in de Champions League te spelen en doelpunten te maken. Brobbey is dat niet. We zitten eind oktober en de spits van Ajax kan geen negentig minuten spelen. Hij valt uit met kramp tegen RKC."

Ook is Driessen kritisch over de andere aankopen van Ajax, want de Amsterdammers haalden onder andere Lucas Ocampos die nog weinig heeft laten zien: "David Neres en Antony zijn twee diepgaande spelers. Wie haal je terug? Lucas Ocampos, die absoluut geen diepgang heeft."