Kan PSV fluiten naar Van Ginkel? Tevreden Chelsea weet: "Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd"

Marco van Ginkel speelt dit seizoen voor het derde achtereenvolgende seizoen op huurbasis bij PSV, maar de kans lijkt klein dat de Eindhovenaren ook komends seizoen over de middenvelder kunnen beschikken. Chelsea, de officiële werkgever van Van Ginkel, aast op een definitieve verkoop en weet dat meerdere clubs geïnteresseerd zijn. Dat weet Voetbal International.

Van Ginkel keert in eerste instantie terug naar Londen. "Dat is geen rocket science", aldus Eddie Newton, die als technical coach van Chelsea die de contacten met de verhuurde spelers onderhoudt. "Marco heeft een heel goed seizoen bij PSV, we zijn tevreden over hem. Er zijn niet veel verhuurde spelers die kunnen zeggen dat ze aanvoerder bij hun club zijn. Dat Marco dat wel is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Het is duidelijk dat Marco zich in de kijker heeft gespeeld en dat meerdere clubs in hem geïnteresseerd zijn.

Van Ginkel kwam in de tweede seizoenshelft van 2015/16 voor het eerst uit voor PSV. Hij werd toen direct landskampioen. Afgelopen seizoen versterkte hij de Eindhovenaren opnieuw vanaf de winterstop, waarna PSV hem direct vastlegde voor het gehele lopende seizoen. Cocu bombardeerde Van Ginkel tot aanvoerder en de middenvelder betaalde dat vertrouwen terug met liefst veertien doelpunten en vier assists in de Eredivisie. Van Ginkel ligt nog tot medio 2020 vast bij Chelsea.

Van Ginkel ging met een duidelijk doel naar PSV: