Wie is de vrouw van Van der Sar; Annemarie van Kesteren?

Edwin van der Sar is de huidig algemeen directeur van Ajax. De oud-prof van onder meer Juventus en Manchester United trouwde in 2006 met Annemarie van Kesteren. Maar wie is deze dame?

Relatie met Van der Sar

Edwin van der Sar en Annemarie van Kesteren zijn elkaars jeugdliefdes. Van Kesteren, inmiddels 48 jaar oud, trouwde 20 mei 2006 met de voormalig profvoetballer in Amsterdam bij de Beurs van Berlage. Het getrouwde koppel heeft twee kinderen Joe van der Sar (23) en Lynn van der Sar (21). Joe is momenteel keeper bij het universiteitsteam Pittsburgh Panthers in Amerika. Hiervoor zat de doelman bij onder meer de jeugd van Ajax, Manchester United en ADO Den Haag. In de voetsporen treden van zijn vader heet dat. 

Hersenbloeding en foundation

In december van 2009 kwam het trieste nieuws naar buiten dat Annemarie van der Sar een hersenbloeding had. Tegen het VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland)vertelde Annemarie daarover destijds: “Ik weet nog dat hij (Edwin) naar boven kwam rennen en 112 belde. Daarna is bij mij het licht uitgegaan.” Dagen later werd ze wakker in het ziekenhuis en vertelde de dokter dat ze getroffen was geweest door een hersenbloeding. Annemarie vertelde dat ze opnieuw moest leren praten en lopen en dat ze alle controle kwijt was. Het gaat nu al lange tijd weer goed met haar. 

In 2012 werd vervolgens de Edwin van der Sar Foundation opgericht om mensen met hersenletsel te ondersteunen op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. De missie was voor Annemarie vanaf het begin al duidelijk: “Ik wil het gat dichten tussen het ziekenhuis en het normale leven.” 

Annemarie is voorzitter van het bestuur en Edwin is de beschermheer en ambassadeur. In 2021 werd de voorzitster vanwege haar inzet om mensen met  hersenletsel te helpen onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook interessant