Slot houdt in opstelling voor duel met Sturm Graz 'geen enkele rekening' met PSV-uit

Arne Slot is donderdag niet voornemens om zijn opstelling aan te gaan passen omdat drie dagen later de eerste topper in de Eredivisie wacht. In de Europa League speelt Feyenoord de tweede poulewedstrijd tegen Sturm Graz en deze wordt door de trainer te belangrijk geacht.

Komende zondag staan de Rotterdammers tegenover PSV. 'Die wedstrijd zit in mijn achterhoofd', geeft Slot op de persconferentie toe. 'Maar ik ben verder alleen maar bezig met Sturm Graz.' Dat Feyenoord in tegenstelling tot PSV deze week wel Europees speelt, heeft niet enkel nadelen. 'Om ingespeeld te raken en samen beter te worden, is dat een voordeel. Dat heeft vorig seizoen ook wel uitgewezen.'

'Maar goed, dat is meer kijken naar de lange termijn', beseft Slot zich. 'Op de korte termijn komt zoiets een ploeg die minder rust heeft niet ten goede. Maar we hebben al vaker aangetoond tegen de logica in te kunnen voetballen, door bijvoorbeeld een Europese finale te halen. Vorig seizoen was het ook andersom met PSV. Dus je zult mij er niet over horen klagen', besluit de oefenmeester die zijn ploeg donderdag om 18:45 zal zien aftrappen in De Kuip.