Ten Hag 100 dagen bij Ajax: "Er bestaan veel misverstanden over mij"

Erik ten Hag staat woensdag precies honderd dagen aan het roer als trainer van Ajax. De coach kijkt in een interview op de clubwebsite terug op zijn eerste maanden in de Johan Cruijff Arena. "Er bestaan veel misverstanden over mij."

Ten Hag dreigt met Ajax de strijd om de landstitel te verliezen van PSV, maar de voormalig trainer van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles kijkt met een goed gevoel terug op zijn werkzaamheden in Amsterdam. "Als je trainer wordt van Ajax, zijn er veel mensen die een mening over je hebben. Dat weet je. Er bestaan veel misverstanden over mij. Er worden zoveel stempeltjes gezet. Maar ze slaan zo vaak de plank mis. Er werd geroepen dat ik een verdedigende trainer zou zijn bijvoorbeeld. Dat is écht onzin."

Attractief voetbal

Hij vervolgt: "Onder mijn leiding is er bij meerdere clubs heel attractief en creatief voetbal gespeeld. Er zijn spelers die megaontwikkelingen hebben doorgemaakt, die international zijn geworden. Er waren spelers die volgens de buitenwacht 'moeilijk hanteerbaar' waren, maar die onder mij explosief konden groeien. Aan meningen die iets anders verkondigen, probeer ik zo min mogelijk aandacht te geven. Ik wil me er eigenlijk niet eens tegen weren."

Hoe zou Ten Hag graag zien worden? "Dat maakt me niet zo veel uit. Ik ben een nuchter mens en ik speel geen toneel. Op het veld ben ik niet anders dan thuis bijvoorbeeld. Met het enige verschil dat ik thuis ook vader en echtgenoot ben."

"Rouwen om puntenverlies"

"Ik rouw doorgaans 24 uur om puntenverlies. Dan kan ik flink chagrijnig zijn. Als ik thuis kom probeer ik het zo goed mogelijk van me af te zetten. Dat doe ik voor mijn gezin. Zij kunnen er natuurlijk niets aan doen. Het gebeurt weleens dat ik thuis nog steeds in de wedstrijd zit. Dat is niet de bedoeling, maar weet je, ik ben ook maar eens mens."

Zondag wacht PSV-uit, de concurrent uit Eindhoven is kampioen bij winst: