Luxemburg gunt Zweden ticket voor het WK: "€˜Zij zijn stabieler dan Oranje"

Luxemburg gunt Zweden ticket voor het WK: "€˜Zij zijn stabieler dan Oranje"

Luxemburg neemt het zaterdagavond om 18.00 op tegen Zweden. Ook in Solna zullen de zij voor een goed resultaat gaan, maar verdediger Chris Philipps gunt Zweden de tweede plaats in de kwalificatiegroep.

"Hun manier van spelen bevalt me beter dan de Nederlandse", zo wordt de verdediger van FC Metz geciteerd door Voetbal International. Bondscoach Luc Holtz is van mening dat Zweden terecht boven Oranje staat. "We hebben tegen allebei gespeeld en Zweden is stabieler. Dat is toch een belangrijke kwaliteit. Oranje verloor onlangs in Frankrijk met 4-0, een score die recht deed aan het spelbeeld."

'Niet te vergelijken'
Tegen Frankrijk speelde Luxemburg gelijk, maar volgens Holtz zijn de Fransen niet te vergelijken met Zweden. "Je praat over twee verschillende ploegen. De Fransen zijn technisch beter, maar de Zweden zijn atleten die vertrouwen op hun teamgeest en daarmee ver zijn gekomen", aldus de bondscoach van Luxemburg.

Favoriet
Uiteindelijk won Zweden de uitwedstrijd in Luxemburg moeizaam (0-1). "Daarentegen kwamen ze in Luxemburg goed weg. Toen vond ik ons beter dan zij, maar zaterdag in eigen huis zijn ze natuurlijk wel favoriet", aldus Holtz.