Zorgen bij KNVB over juichende spelers: "Er bestaat irritatie over bij het publiek, de medici en de overheid"

Het betaalde voetbal heeft hier in Nederland tijdens de lockdown een mooie uitzonderingspositie gekregen van de overheid. Het seizoen lijkt voorlopig vrijwel vlekkeloos te verlopen, maar toch heersen er zorgen bij de KNVB. Zo bestaan er namelijk gemengde gevoelens over spelers en coaches die elkaar om de nek vliegen tijdens een doelpunt, zo zegt competitiemanager Jan Bluyssen. 

"Wat ons enige zorgen baart, is het juichen. Daarover bestaat irritatie bij het publiek, de medici en de overheid", opent Bluyssen tegenover Voetbal International. "We hebben begrip voor de explosie aan emoties na een doelpunt, maar ik heb ook begrip voor het feit dat de rest van Nederland op anderhalve meter van elkaar moet zitten en opa en oma niet heeft mogen zien met Kerst. Weliswaar staan op het veld alleen negatief geteste spelers, maar de beeldvorming speelt ook een rol. We hebben immers wel een uitzonderingspositie."

De KNVB is tevreden over het competitieverloop tot zover en roept op om niet te verslappen. De uitzonderingspositie die het betaalde voetbal krijgt vindt Bluyssen overigens terecht. "Want de wedstrijden trekken miljoenen unieke tv-kijkers. Mensen blijven thuis als er wordt gespeeld. We zijn een onderdeel van de oplossing."