Driessen adviseert PSV over Schmidt: "De club heeft aan al zijn wensen voldaan, maar hij levert niet"

Valentijn Driessen is daags na de uitschakeling van PSV in de Champions League erg kritisch op trainer Roger Schmidt. In De Telegraaf stelt hij dat de Eindhovense club aan bijna al zijn wensen heeft voldaan, maar dat het hem niet lukt om te leveren. 

PSV zou de boot dan voorlopig ook af moeten houden als het gaat om de contractverlenging van Schmidt, zo stelt Driessen. "Laat de trainer, die inmiddels elf spelers heeft opgehaald, zich eerst maar eens waarmaken als zogenaamde wundertrainer." De Eindhovenaren slaagden er dinsdagavond niet in om Benfica over de knie te leggen en zo de groepsfase van de Champions League te halen. Ondanks dat Benfica een uur met een man minder moest spelen na een rode kaart.

"PSV is niets opgeschoten"

Volgens Driessen had Luuk de Jong PSV kunnen redden gisteren. Het zou de enige speler zijn die hij nog niet gekregen heeft van de clubleiding. "Sinds de komst van de Duitse trainer - in 2020 kwam hij met veel tamtam binnen - gaf de club hem vrijwel alles wat hij verlangde. Hij mocht het spelersbeleid, inclusief transfers, bepalen. Maar leveren, ho maar. Een troostprijs: De Johan Cruijff Schaal. Europees gezien is PSV dus niets opgeschoten tijdens het tijdperk Schmidt."

"Je mag spreken over een afgang"

PSV kreeg een paar grote kansen om het duel te winnen, maar wist die niet te verzilveren. "PSV verprutste de kansen en tien Portugezen trokken de 0-0 over de streep. Dan mag je spreken over een afgang, hoe mooi het er vooraf ook allemaal heeft uitgezien en welke grote talenten inmiddels doorbreken. Ook de routiniers gaven niet thuis. En Schmidt zelf met de zoveelste onverklaarbare wissels sinds hij in Eindhoven is neergestreken."