'Ajax gaat vol voor Brobbey als back-up voor Haller'

In de zoektocht naar een back-upspits zal Ajax volle bak voor Brian Brobbey gaan. Dat weten de mannen van De Telegraaf, die het bespreken tijdens hun voetbalpodcast. In de winterse transferperiode zou Ajax graag een extra spits aan de selectie toevoegen en is daarbij uitgekomen bij Brobbey.

Door de afwezigheid van Sébastien Haller door de Africa Cup, at tussen 9 januari en 6 februari plaatsvindt, is Ajax opzoek naar een back-up voor de Ivoriaan. In de zoektocht zou het uitgekomen zijn bij Brobbey, die afgelopen zomer nog transfervrij bij Ajax vertrok voor een avontuur bij RB Leipzig. Eerder liet Mike Verweij al weten dat Brobbey dolgraag terug wil naar Amsterdam. Nu zou Ajax serieus werk maken van een eventuele terugkeer van de spits. "Ik denk dat ze volle bak voor Brobbey gaan", denkt Verweij.

Brobbey heeft dezelfde zaakwaarnemer als Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, die een aflopend contract hebben. "Het zal een keer gebeuren dat Mino Raiola deze kant op komt voor Gravenberch en Mazraoui. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer en in dat soort gesprekken kan Brobbey natuurlijk ook meegenomen worden."

Haller afwezig door Africa Cup

Tijdens de Africa Cup speelt Ajax drie wedstrijden: FC Utrecht-uit op 16 januari, PSV-uit op 23 januari en Heracles-thuis op 6 februari. Dat Luuk de Jong een optie voor Ajax zou zijn, weet Verweij niks van. "Ik heb geïnformeerd bij Ajax en afgelopen week was de status zo dat Luuk de Jong niet in beeld was bij Ajax."

Net binnen