Denen bereiken akkoord: Campingelftal niet meer in actie

Het Deense nationale elftal vol zaalvoetballers en amateurs is verleden tijd. De 'echte' internationals zullen het zondag opnemen tegen Wales. 

Denemarken verraste afgelopen week door met een 'campingelftal' aan te treden tegen Slowakije (3-0 verlies). Aanleiding was een conflict tussen de Deense voetbalbond (DBU) en de spelersvakbond Spillerne. De twee kampen waren al maanden met elkaar in onderhandeling over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst werd echter niet getekend, met als gevolg dat de blikvangers van het Deense elftal massaal in staking gingen.

Om torenhoge boetes en eventuele uitsluiting van de EK-kwalificatie te vermijden, raapte de Deense bond een stel zaalvoetballers en amateurs bij elkaar om het op te nemen tegen Slowakije. De verwachting was dat deze ploeg later deze week ook tegen Wales zou spelen. Zover lijkt het echter niet te komen, aangezien de DBU er donderdag toch mee heeft ingestemd om tijdelijk door te gaan met de oude arbeidsovereenkomst.

Na afloop van de interlandperiode zullen de Deense bond en de spelersvakbond opnieuw om de tafel gaan. Of dit zal leiden tot een hernieuwe arbeidsovereenkomst zal in de toekomst moeten blijken.