Voorbeschouwing: FC Den Bosch - Ajax voor de KNVB beker

Op 11 januari 2023 treffen FC Den Bosch en Ajax elkaar voor de KNVB-beker. De ziekenboeg van Ajax zit overvol en nieuwe keeper Gerónimo Rulli debuteert. Biedt dat de mogelijkheid voor FC Den Bosch om te stunten?

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

De geschiedenis spreekt voor Ajax, maar een stunt van FC den Bosch is winstgevender!

In totaal speelde Ajax 12 keer uit tegen FC Den Bosch (maar nog nooit voor de KNVB-beker). In die 12 wedstrijden had Ajax veruit de bovenhand. Drie ontmoetingen eindigden in een gelijk spel en Ajax won acht keer. FC Den Bosch on alleen in het seizoen 1983-194 met 3-0 en die wedstrijd is in Den Bosch nog steeds legendarisch. Als Ajax vanavond wint kun je uiteraard iets verdienen bij Jacks, maar als FC Den Bosch geschiedenis schrijft is dat beter voor jouw bankrekening.

FC den Bosch wint in reguliere speeltijd (20.00)

Amsterdamse scoringsdrift in De Vliert!

Het is al eventjes geleden dat Ajax in Den Bosch tegen de plaatselijke FC speelde. De laatste uitwedstrijd van de Amsterdammers in de Brabantse stad dateert van 19 september 2004, ruim 18 jaar geleden dus. Destijds schoot Ajax flink uit de slof en won het team met Ronald Koeman als coach maar liefst met 0-6. Clubiconen als Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (twee keer) kwamen tot scoren, terwijl John Heitinga de boel achterin op slot hield.

Ajax wint met vijf goals verschil van FC den Bosch (3.35)

Gerónimo Rulli gaat debuteren voor Ajax

Ajax presenteerde doelman Gerónimo Rulli als eerste en voorlopig enige aanwinst deze winterse transferperiode. De Argentijnse goalie moet de oudere Pasveer en Stekelenburg en de onervaren Gorter vervangen. De verwachting is dat Rulli tegen FC den Bosch zijn debuut voor de Amsterdammers zal gaan maken. Lukt het de Argentijn om de nul te houden tegen FC den Bosch en te winnen bij zijn Ajax-debuut?

Ajax wint en houdt de nul tegen FC den Bosch (1.79)