SC Cambuur-trainer Dijkhuizen over doodschop van Peersman aan Cassierra: "Dit hoort niet bij Cambuur"

Michael Reiziger is van mening dat Jong Ajax een goede eerste helft speelde in het uitduel met Cambuur Leeuwarden (1-2). "We speelden goed positiespel en lieten de bal goed gaan. Ik denk dat we terecht hebben gewonnen", aldus de kersverse trainer van de Amsterdammers. 

SC Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen is minder tevreden over de wedstrijd. "We hadden de eerste helft moeite met druk zetten. In de tweede helft zijn we wat optimistischer gaan spelen en scoorden we de 1-2. Helaas maakten we de kansen verder niet af."

In blessuretijd van het duel gaf Marvin Peersman een regelrechte doodschop aan Jong Ajax-aanvaller Mateo Cassierra van Jong Ajax. Dijkhuizen veroordeelt de actie van zijn linksback. "Ik heb hem gelijk een flinke boete gegeven in de kleedkamer. Dit hoort niet bij Cambuur. Een pijnljk verlies, en dan ook nog eens een domme rode kaart."

Doelman Jesse Bertrams had zijn debuut bij SC Cambuur iets anders voorgesteld. "In de eerste helft gaven we niet genoeg weerstand tegen Jong Ajax. In de tweede helft zie je wel dat we de betere ploeg zijn. Als wij de rest van het seizoen spelen zoals we in de tweede helft deden, moet het zeker goed komen."

Ook SC Cambuur-speler Matthew Steenvoorden baalt van de slechte start tegen Jong Ajax. "De eerste helft sloeg helemaal nergens op. Dit is een valse start. We kwamen overal te laat. De eerste helft werden we gewoon helemaal weggetikt. Na de rust hebben we het goed omgezet, alleen beloonden we ons zelf niet. Volgende week moeten we uit naar De Graafschap, waar we het weer recht kunnen zetten."