'Barcelona laat De Ligt links liggen en klopt aan bij Borussia Dortmund'

FC Barcelona kijkt verder nu Matthijs de Ligt de overstap lijkt te gaan maken naar Paris Saint Germain. De Catalanen willen Raphaël Guerreiro ophalen bij Borussia Dortmund. De 25-jarige Portugees moet Jordi Alba opvolgen.

Volgens het medium Sport was Barcelona eerst van plan om een transfervrije linksback aan de selectie toe te voegen, om geld te besparen voor Matthijs de Ligt. Namen als Alberto Moreno en Filipe Luis kwamen voorbij. Nu De Ligt niet voor Barcelona lijkt te kiezen, maar voor Paris Saint Germain, kan de Spaanse landskampioen geld vrijmaken voor het halen van een linksback. Guerreiro heeft nog een contract tot medio 2020 bij Borussia Dortmund.

Eerdere poging strandde
Barça deed in 2016 ook al een poging om Guerreiro vast te leggen, nadat hij met Portugal Europees kampioen was geworden. De linksback speelde toen nog bij de Franse tweede divisionist FC Lorient en vond zichzelf nog niet klaar voor een stap naar de Spaanse grootmacht. Hij koos toen voor Borussia Dortmund. Drie jaar later zou hij dus alsnog naar Catalonië kunnen gaan. Borussia Dortmund zou volgens Sport 25 miljoen euro vragen voor de verdediger.