Deze spelers zijn al zeker van een transfer voor het nieuwe seizoen

Waar het seizoen op zijn einde begint te lopen, beginnen de transfergeruchten weer op te lopen. Voor een aantal spelers zijn die geruchten al waarheid geworden: zij verlaten hun club voor een nieuwe werkgever. Deze Eredivisie-spelers zijn al zeker van een transfer voor het nieuwe seizoen.

Bjorn Meijer (FC Groningen)

Voor een bedrag van maar liefst zes miljoen euro laat Bjorn Meijer na de zomer FC Groningen achter zich. De linksachter verkast naar Club Brugge, dat een flink bedrag moest overmaken. Dit seizoen staat de teller van Meijer op 22 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij goed is voor één doelpunt en drie assists.

Mees de Wit (PEC Zwolle)

Voor deze aanvallend ingestelde linksachter geen vertrek uit de Eredivisie, maar een binnenlandse overstap. Na de zomer verkast Mees de Wit voor een bedrag van twee miljoen naar AZ. Bij het kwakkelende PEC Zwolle maakt De Wit dit seizoen een sterke indruk. Dit seizoen staat de teller van de linkspoot op vier doelpunten, waarvan twee tegen zijn nieuwe werkgever.

Delano Burgzorg (Heracles)

Vertrok afgelopen seizoen al bij Heracles, maar maakt aankomende zomer de definitieve overstap naar Mainz 05 dat hem huurt. Delano Burgzorg vertrekt voor een bedrag van twee miljoen euro naar de huidige nummer tien van de Bundesliga. In zijn eerste drie optredens in Duitsland wist Burgzorg één keer te scoren.

Michal Sadílek (PSV)

Nog een speler die al enige tijd afwezig is van zijn club. Michal Sadílek vertrok afgelopen zomer al naar FC Twente en maakt daar blijkbaar een goede indruk. De Tukkers hebben namelijk besloten om de Tsjech definitef van PSV over te nemen. De Eindhovenaren verdienden er bedrag van zo'n anderhalf miljoen euro aan. In 29 wedstrijden voor FC Twente zorgde Sadílek voor één doelpunt en twee assists.

Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)

Misschien wel de grootste relevatie uit het rijtje. Luuk Brouwers maakt dit seizoen een sterke indruk bij Go Ahead Eagles. In het shirt van de promovendus wist de middenvelder dit seizoen al zeven doelpunten en twee assists te leveren. Zo speelde Brouwers zich in de kijker van FC Utrecht, dat de uitblinker deze zomer voor een bedrag van negenhonderd duizend euro verwelkomd.