Roman Abramovich trekt zich terug als eigenaar van Chelsea

De Russische zakenman Roman Abramovich heeft zich teruggetrokken als eigenaar van Chelsea. Dat heeft de Engelse club gemeld in een statement.

De 55-jarige Abramovich was 19 jaar eigenaar van de club uit Londen. De Rus laat in een korte verklaring weten dat hij de club overdraagt aan de foundation van 'The Blues'. 

Abramovich wordt gezien als een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin. Eerder deze week verklaarde Rusland buurland Oekraïne de oorlog en viel het het land binnen. Sindsdien worden er keiharde maatregelen genomen tegen Rusland. Vanuit het Britse parlement kreeg Abramovich de oproep om te vertrekken bij Chelsea. Ondanks dat hij in het statement niets zegt over de oorlog, geeft hij dus gehoor aan de oproep.

Gevulde prijzenkast

Onder Abramovich boekte Chelsea veel grote successen, mede dankzij het geld dat hij in de club pompte. De club werd sinds 2003, toen de Rus begon, vijf keer landskampioen, won vijf keer de FA Cup, drie keer de League Cup, twee keer de Engelse supercup, twee keer de Champions League, twee keer de Europa League, de Europese Supercup en het Wereldkampioenschap voor clubteams.

Feyenoord-doelman vertrekt