Robin van Persie heeft tip voor Tottenham Hotspur: "Denk dat ze beelden wel bekijken"

Feyenoord was dit seizoen één van de weinige ploegen die het Ajax heel erg lastig maakte. In De Kuip werd het 6-2 en kwamen de Amsterdammers niet aan voetballen toe. Daarom denkt Robin van Persie dat Tottenham Hotspur, de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League, de beelden van die wedstrijd wel gaat bekijken.

Ajax-thuis

De 35-jarige aanvaller noemt dat een van zijn mooiste momenten sinds zijn terugkeer bij Feyenoord: "De bekerfinale van vorig jaar was mooi, omdat ik ook nog effe een goaltje meepikte, maar Ajax-thuis dit seizoen… Ook geweldig", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Los nog van de persoonlijke prestatie op die dag, zit er ook nog een achterkantje aan die mensen niet zien. Wat je ervoor doet en wat je er voor laat, wat je ervoor overhebt, dat telt allemaal ook mee."

Somber

Een deel van de fans ging met knikkende knieën naar De Kuip en zagen het duel met Ajax eerst erg somber in. Daar is Van Persie zich van bewust. "Men dacht: Oh, als dat maar goed gaat. Maar het gevoel dat ik had, wás goed, we hadden er in de aanloop alles voor gedaan en dan is het prachtig als dat dan samenvalt in het veld. Alleen zegt het ook weer niet alles. Voor de beker tegen Ajax had ik hetzelfde gevoel en toen gingen we er met 3-0 van af."

Beelden

Of ook Tottenham Hotspur het Ajax moeilijk kan maken, moet dinsdagavond blijken. Een gevaarlijk wapen van de Amsterdammers is het positiespel en daar was Feyenoord in het gewonnen duel tegen bestand. "Daarom denk ik dat Tottenham Hotspur wel de beelden zal gaan bekijken van onze competitiewedstrijd tegen Ajax."